GB

Grădina Botanică Națională(Institut) "Alexandru Ciubotaru"

Anunţ

Grădina Botanică (Institut) a AŞM lansează un concurs naţional pentru elevi cu prilejul aniversării a 70 ani de la fondarea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, cu genericul „Natura în ochii copiilor

Imaginaţia copiilor este un adevărat izvor de inspiraţie pentru toţi, iar exprimarea creativităţii trebuie să fie un scop în activităţile cotidiene din grădiniţe şi scoli, gimnazii, licee. De asemenea, spiritul competiţional, cât şi atitudinea de învingător necesită exersare prin participarea la diverse concursuri. De aici, şi organizarea acestui eveniment în Grădina Botanică cu drept scop de cunoaştere şi înţelegerea noţiunilor privitoare la mediul înconjurător, stimularea motivaţiei pentru protejarea naturii, formarea unui comportament ecologic adecvat, cultivarea unei atitudini pozitive, active şi de respect pentru natura ce ne înconjoară.

Perioadă demarării: 10.03.2016 - 25.05.2016
Grup ţintă: elevi, gimnazişti, liceeni.
 
Data şi locul desfăşurării: 01.06.2016, sala de conferenţe a Grădinii Botanice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei
Vor fi acceptate lucrări realizate pe pânză şi hârtie A2-A3 (pictură, aplicaţie, floristică, broderie). Cele mai interesante şi ingenioase lucrări vor fi premiate şi expuse în Sala de conferinţe a Grădinii Botanice. Se vor acorda premiile I, II, III, premiul special şi acordate diplome participanţilor.
 
Lucrările vor fi prezentate de către autori până la 25 mai 2016 pe adresa:
Chişinău, str. Pădurii 18, Grădina Botanică, biroul 226.
Tel de contact: (022) 55 04 43; 069214646
e-mail: roscasilva@yahoo.com