GB

Grădina Botanică Națională(Institut) "Alexandru Ciubotaru"

Ziua Internațională a Pădurilor cu genericul ”Pădurea și Educația” în cadrul Grădinii Botanice Naționale (Institut) ”Alexandru Ciubotaru”

În contextul celebrării Zilei Internaționale a Pădurilor, care în anul 2019 a purtat un generic frumos - ”Pădurea și Educația” - mai mulți elevi interesați de rolul pădurilor și necesitatea protejării lor, au participat la actiuni de voluntariat ecologic, organizate pe teritoriul Grădinii Botanice Naționale (Institut) ”Alexandru Ciubotaru”. Initiativa a venit din partea elevilor și administrației Liceului Teoretic ”Mihai Marinciuc”, fiind susținută de elevii Liceului Teoretic ”Dante Alighiere” și Liceului Teoretic ”Mihai Sadoveanu” din municipiul Chișinău. Elevii s-au solidarizat la lucrările de salubrizare și curățire a pădurilor din cadrul Expoziției ”Vegetația Moldovei” a GBNI. Această expoziție a fost creată în scopul conservării ex-situ a speciilor de plante rare de pe teritoriul Republicii Moldova, fiind formată din 12 microexpoziții cu vegetație forestieră (12 tipuri de păduri). Expoziția este folosită și în scopuri didactice, aici organizîndu-se ore ecologice și lecții practice cu elevii și studenții facultăților de biologie, silvicultură, farmacie precum și excursii pe trasee turistice.
Evenimentul organizat a avut scopul promovării educației ecoforestiere și voluntariatului pentru protecția pădurilor, sensibilizării opiniei publice privind importanța pădurilor, necesitatea protecției și gestionării lor durabile pentru generațiile viitoare.
În semn de recunoștință pentru inițiativă și implicare activă, elevii voluntari au beneficiat de o excursie gratuită în complexul de sere al GBNI, care adăpostește o colecție impresionantă de plante tropicale și subtropicale. De asemenea, pentru bibliotecile liceelor participante administrația GBNI a oferit câte un exemplar de Cartea Roșie a Republicii Moldova, ediția a III-a, 2015.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi.
Să continuăm să învățăm împreună să iubim pădurea!

             

imagini: