GB

Grădina Botanică Națională(Institut) "Alexandru Ciubotaru"

Ziua Științei, ediția a IX-a, 2019 - „Magia nu există! Totul e știință!”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu suportul Uniunii Europene prin intermediul Programului-cadru pentru cercetare și inovare „Orizont 2020” a organizat la data de 9 noiembrie 2019 cea de-a IX-a ediție a „Zilei Științei”. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei cu participarea a cca 40 de instituții de cercetare din țară care au organizat mai multe activități educative.

În cadrul evenimentului Grădina Botanică Națională (Institut) „Alexandru Ciubotaru” (GBNI) a prezentat diverse expoziții de plante (tropicale, subtropicale, dendrofloricole), fructe și pomușoare, soiuri autohtone de nuc meținute în colecțiile GBNI, precum și plante multiplicate prin cultura in vitro. Pentru copii a fost organizat un atelier de creație cu genericul ”Atelierul micului botanist” la care copiii și părinții lor au avut posibilitatea să exploreze lumea plantelor prin obiectivul microscopului, să creeze aplicații de toamnă din frunze și alte materiale vegetale, sau să deseneze aspecte din natură.

„Ziua Științei” a fost instituită în Republica Moldova prin Hotărârea Guvernului nr.1083/2010, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, care a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinței generale a UNESCO.