GB

Grădina Botanică Națională(Institut) "Alexandru Ciubotaru"

Ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova, Kestutis KUDZMANAS, in vizită la Grădina Botanică Națională (Institut) “Alexandru Ciubotaru”

Directorul Grădinii Botanice, Domnul dr. Ion ROSCA a avut la 20 februarie 2020, o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul extraodinar și plenipotenșiar al Republicii Lituania în Republica Moldova, domnul Kestutis KUDZMANAS.
La întrevedere au participat doamna Lucia NASTASIUC - Academia de Științe a Moldovei și doamna Victoria LISNIC, șef al serviciului Programe, Proiecte și Relații Internaționale al GBNI.
Directorul Grădinii Botanice Naționale i-a mulțumit diplomatului lituanian pentru vizita la GBNI. În cadrul discuției domnul Kestutis KUDZMANAS a menționat despre necesitatea impulsionării cooperării moldo-lituaniene în domeniul protecției mediului și schimbărilor climatice, precum și despre posibilitatea dezvoltării proiectelor bilaterale cu instituții similare din Lituania.
La randul sau dr. Ion ROSCA l-a informat pe domnul ambasador despre succesele și problemele cu care se confruntă astăzi Grădina Botanică , cât și despre obiectivele trasate pe viitor.
La final, domnul Kestutis KUDZMANAS i-a multumit domnului Director pentru primirea caldă, exprimându-și deschiderea pentru inițierea cooperării reciproc avantajoase și realizarea proiectelor de interes comun.

  

 

 

 

imagini: